Každotýdenní návyky jsou klíčem čistého domova

Nikdo nemá čas na týdenní velké úklidy. Proto je důležité osvojit si malé, ale účinné zvyky, které i váš domov udrží v lepším stavu. Do své rutiny můžete začlenit jen jeden z nich!

Nebylo by hezké, kdyby váš domov voněl čistotou pokaždé, když se vrátíte z práce? Jestli se k něčemu takovému nemůžete dopracovat, věřte, že i pouhé začlenění jednoho nebo dvou z efektivních úkolů, které by se měly provádět každý týden, může zlepšit celkovou kvalitu a atmosféru vašeho útočiště. Co všechno se doporučuje?

Průběžné odklízení

Jednorázové týdenní lekce jsou rychlým způsobem, jak se dopracovat k čistší domácnosti. Děti naučte, aby své věci vracely na původní místo, pomáhá to udržet chaos na uzdě. Vhodné je i vypracování rozvrhu. Zkuste například vyklidit spíž první pátek a každou třetí neděli v měsíci udělat něco jiného.

Mop na tvrdé povrchy

I když vytírání není zrovna zábavné, jedná se o zásadní věc, zvláště pokud máte kolem sebe domácí mazlíčky či miminka. Na otázku, jak často byste měli podlahy utírat, nelze odpovědět paušálně. Většinou však stačí frekvence jednou týdně.

Ložní prádlo

Výměna ložního prádla se sice jeví jako náročná práce, ale i v tomto případě platí, že důsledná rutina představuje velký rozdíl. Týdenní výměna ložního prádla je zkrátka zvykem, jež zlepšuje spánkovou hygienu a přispívá k celkové svěžesti domova.

Prach a vysávání

Prachu se také zbavujte každých sedm dní, zejména v místech s vysokou návštěvností a na nábytku. Není to jen o čistotě. Prodloužíte životnost koberců a podlah. Pakliže na vysávání nemáte čas, zvažte investici do robotického vysavače.

Úklid koupelny

Špinavá koupelna je odpudivá koupelna. Stojí za to každý týden čistit záchod, umyvadlo a sprchu nebo vanu, stejně jako otřít zrcadla a příslušenství.

Kuchyně

Do své pravidelné rutiny nezapomeňte zahrnout i kuchyni. Čištění spotřebičů, dřezu a kontrola lednice, zda neobsahuje věci s prošlou životností, v konečném součtu ušetří spoustu času a starostí. Pamatujte, že v kuchyni nemusíte trávit spoustu času. I pouhé rychlé setření po úklidu večeře se počítá. Zvolit lze dezinfekční a antibakteriální ubrousky na povrchy. Kuchyňské houbičky jsou totiž největším semeništěm bakterií.

Zdroje: www.realsimple.com/weekly-habits-for-a-cleaner-house-8546719, názor autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat